Chudnite na trampolíne

09.05.2010 Prešov

Verili by ste, že skákanie na trampolíne je ideálnym tréningom všetkých buniek v tele?
Trampolining pomáha upraviť krvný tlak, odplaviť toxíny z tela, zlepšiť trávenie, a môžete pri ňom zažiť aj dokonalé psychické uvoľnenie.
Pri tranpoliningu ide o najúčinnejší spôsob, ako sa dopracovať k zdraviu, väčšej sile, ohybnosti i štíhlej línii. Pri vertikálnom pohybe hore-dolu sa totiž naše bunky rozťahujú a sťahujú. Zrýchľovanie a spomaľovanie pri odrazoch spôsobuje v tele zmeny tlaku, čo posilňuje a stimuluje bunky. Tento pohyb pôsobí ako bunková masáž, ktorá podporuje krvný obeh, otvára krvné cievy a odstraňuje ich nepriechodnosť, zlepšuje odtok lymfy a posilňuje bunkové membrány.
Skvelý anti-aging.
Skákanie na trampolíne je najúčinnejší druh cvičenia na odstraňovanie kyselín.
Posilňuje celé telo, podporuje krvný obeh, zlepšuje trávenie i vylučovanie, chráni srdce, povzbudzuje endokrinný systém vrátane nadobličiek a štítnej žľazy, zmierňuje ťažkosti pri menštruácii, posilňuje svaly, zvyšuje hustotu kostí, podporuje prietok miazgy lymfatickým systémom, povzbudzuje imunitný systém a spôsobuje zvrat príznakov starnutia. Navyše skákanie na trampolíne znižuje množstvo telesného tuku, posilňuje nohy, stehná, brucho, ruky a boky, zvyšuje svižnosť, uľahčuje udržiavanie rovnováhy, dodáva energiu a výdrž.
Nielen zdravotné bonusy.
Na trampolíne skáčete hore-dolu proti gravitácii. Keďže nedopadáte na pevnú zem, nezaťažujete si kĺby. Kladiete odpor konštantnej gravitačnej sile, pričom striedate beztiažový stav na vrchole s dvojnásobne silnou gravitáciou dolu. Táto činnosť pripomína pumpovanie, ktoré odstraňuje z buniek kyslé odpadové produkty a vháňa do nich kyslík a živiny z krvného obehu.
Poďme skákať.
Môžete skákať vonku, ale aj doma, keďže okrem exteriérových existujú aj malé interiérové trampolíny. Do interiéru si zožeňte malú a nízku trampolínu s pevne tkanou plachtou pripojenou zvinutými oceľovými pružinami k oceľovej konštrukcii a s nohami dlhými 18 až 23 centimetrov. Ak chcete pomocou skákania na trampolíne naozaj schudnúť, spevniť si telo a zvýšiť kondíciu, mali by ste skákať aspoň 15 minút päť dní v týždni. Na zahriatie sa odporúča rytmické skákanie znožmo, najlepšie v rytme chôdze, potom môžete striedať postranné skoky s roznožkami, obraty alebo aj dvíhanie kolien do výšky.
Skákanie na trampolíne prospieva srdcu. Pri odrazoch môžete dosiahnuť cieľovú frekvenciu srdca.
Odrážanie sa posilňuje srdce dvojitým spôsobom – zvyšuje tonus a kvalitu srdcového svalu a zlepšuje koordináciu svalových vlákien. Má detoxikačný účinok. Odrážanie sa stimuluje lymfatickú sústavu a pomáha odvádzať splodiny metabolizmu, čím vás zbavuje kyslých toxínov a ďalšieho bunkového odpadu.
Existujú len tri spôsoby, ako rozprúdiť miazgu v lymfatických cievach – gravitáciou, masážou a kontrakciami svalov pri cvičení a pohybe. Skákanie na trampolíne pokrýva všetky tri možnosti. Stabilizuje nervovú sústavu Cvičenie je vynikajúci spôsob zmiernenia stresu. Vďaka opakovaným odrazom môžete dosiahnuť úplné uvoľnenie, ktoré môže dosiahnuť meditatívny charakter. Tieto účinky sa potom premietajú aj do bežného života. Ľudia, ktorí skáču na trampolíne, tvrdia, že jasnejšie myslia, dlhšie pracujú a ľahšie sa učia. Okrem toho sa ľahšie uvoľnia, lepšie spia, pociťujú menej napätia a nervozity, posilňuje svaly. Odrážanie sa umožňuje svalom vykonávať plný rozsah pohybov s rovnakou silou, zlepšuje koordináciu prenosu nervových impulzov k svalovým vláknam, čo znamená, že svaly pracujú účinnejšie. Navyše, zvyšuje tonus svalových vlákien, čo dodáva svalom silu. Skákanie na trampolíne pomáha správne rozložiť hmotnosť, uvedomiť si polohu tela a zlepšiť udržiavanie rovnováhy.
Kedy NIE.
Cvičenie na trampolíne sa vylučuje s ochoreniami srdca, kĺbov, kostí, žíl, poškodenej sietnice, ale treba sa mu vyhýbať aj pri akútnych zápalových alebo infekčných chorobách.

( Podľa knihy Zázračné pH – Schudnite odkyslením, časť Trampolína. )

Pre prešovčanov a ľudí z okolia:

Každý víkend skákanie na trampolínach v areáli MARAKAŇA
pri Veľkom Šariši od 14.00 - 19.00 - podľa počasia.

Bližšie info o prevádzke trampolín na čísle: 0908 984 612
info@midaslovakia.eu
 

Vyberte región